Μπάρες ενέργειας με ινδοκάρυδο και κράνμπερι

121

Vegan. Χωρίς γλουτένη. Χωρίς ζάχαρη. Μόλις 150 θερμίδες η μία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία μπάρα;

Φά’τες με τον καφέ σου, με το τσάι σου, για επιδόρπιο, για σνακ, ή έτσι όρθιος μπροστά στο ψυγείο καθώς ψάχνεις τι θα φας.

Μπάρες ενέργειας με ινδοκάρυδο και κράνμπερι

Vegan. Χωρίς γλουτένη. Χωρίς ζάχαρη. Μόλις 150 θερμίδες η μία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία μπάρα;
ΜΕΡΙΔΕΣ 14
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ 4 ώρες
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 4 ώρες 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. βρώμη
  • φλ. ποπ ρυζιού ή φαγόπυρου
  • 3 κ.σ. ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι
  • 1 κ.σ. σπόροι chia
  • 3 κ.σ. ινδοκάρυδο
  • ¼ φλ. κράνμπερι αποξηραμένα
  • 6 χουρμάδες
  • ¼ φλ. φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για περίπου ένα τέταρτο. Όσο οι χουρμάδες μουλιάζουν, ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι (δε θέλουμε να γίνουν σκόνη, απλώς να κοπούν). Μπορούμε να βάλουμε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλουμε, εγώ έβαλα φυστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μαζί με τη βρώμη, τα ποπ ρυζιού, τους σπόρους chia και το ινδοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τους χουρμάδες μαζί με τα κράνμπερι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν σε ένα κολλώδες μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ το μείγμα με τη βρώμη και τα χτυπάμε όλα μαζί ξανά για να αναμειχθούν καλά.
  • Βάζουμε στο μπολ μας το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από το μπλέντερ και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά πάλι.
  • Καλύπτουμε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα μας. Με τη βοήθεια ενός δεύτερου κομματιού λαδόκολλας που το τοποθετούμε από πάνω, πατάμε καλά το μείγμα έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στο ταψί. Το κάνουμε όσο λεπτό ή παχύ θέλουμε, ανάλογα με το γούστο μας!
  • Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Όσο πιο λεπτή η στρώση, τόσο πιο γρήγορα θα κρυώσει. Μόλις έχει σφίξει καλά, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ίσες μπάρες. Τρώμε όσες θέλουμε (: και τις υπόλοιπες τις διατηρούμε στο ψυγείο!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Οι μπάρες αυτές θέλουν οπωσδήποτε ψυγείο ή κατάψυξη! Διατηρούνται άνετα 1-2 εβδομάδες. Μπορείς να τις βάλεις και στην κατάψυξη, σε ένα ταπεράκι, χωρίζοντάς τις με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν.
Calories: 150kcal
Είδος: Επιδόρπιο, Σνακ
Keyword: Vegan

Το έφτιαξες;

Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!

Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.