Καλαμποκοκεφτέδες

50

Θα ήθελα να σου παρουσιάσω έναν κεφτέ που ίσως δεν έχεις ξανακούσει αλλά αν τον δοκιμάσεις θα δεις πόσο εύκολος και πόσο νόστιμος είναι: τον καλαμποκοκεφτέ. Είναι πολύ εύκολος, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό μπλέντερ και λίγη διάθεση και θα έχεις ένα σούπερ ορεκτικό/σνακ/πιάτο με μία μεξικάνικη νότα που πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους.

Θα το παραδεχτώ, γενικά είμαι πολύ του κεφτέ. Δηλαδή αν με ρωτήσεις, κρέας ή κεφτέ; Κεφτέ. Ψάρι ή ψαροκεφτέ; Ψαροκεφτέ. Τυρί ή τυροκεφτέ; Τυροκεφτέ! Αυτά τα λένε κροκέτες, αλλά κεφτέδες είναι στην ουσία, μην μπερδεύεσαι. Το μπέργκερ, πού το πας; Κεφτέ έχει κι αυτό μέσα. Και τα φαλάφελ – κι αυτά κεφτέδες. Ο κεφτές δεν είναι απλά ένα φαγητό ή ένας τρόπος μαγειρέματος, είναι μία ιδέα, μία ευκαιρία να αναμείξουμε όλα αυτά που μας αρέσουν, όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους, να τα πλάσουμε και να τα φάμε σε μία μόνο μπουκιά. Υπερβάλλω; Μπορεί.

Και αφού έπλασα το εγκώμιο του κεφτέ, θα ήθελα να σου παρουσιάσω έναν κεφτέ που ίσως δεν έχεις ξανακούσει αλλά αν τον δοκιμάσεις θα δεις πόσο εύκολος και πόσο νόστιμος είναι: τον καλαμποκοκεφτέ. Είναι πολύ εύκολος, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό μπλέντερ και λίγη διάθεση και θα έχεις ένα σούπερ ορεκτικό/σνακ/πιάτο με μία μεξικάνικη νότα που πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους.

Καλαμποκοκεφτέδες

Θα ήθελα να σου παρουσιάσω έναν κεφτέ που ίσως δεν έχεις ξανακούσει αλλά αν τον δοκιμάσεις θα δεις πόσο εύκολος και πόσο νόστιμος είναι: τον καλαμποκοκεφτέ. Είναι πολύ εύκολος, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό μπλέντερ και λίγη διάθεση και θα έχεις ένα σούπερ ορεκτικό/σνακ/πιάτο με μία μεξικάνικη νότα που πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 35 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο κατεψυγμένο καλαμπόκι (500 γρ.)
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. αλεύρι μισό ολικής άλεσης + μισό λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή ό,τι λάδι έχεις, για το τηγάνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ το μισό καλαμπόκι μαζί με τα αυγά και λίγο αλατοπίπερο.
  • Τα χτυπάμε για περίπου ένα λεπτό στο δυνατό, μέχρι να γίνουν πουρές. Αν έχει μείνει μέσα και κανένα καλαμποκάκι ξεχασμένο δε χάθηκε και ο κόσμος, απλώς θέλουμε να γίνει ένα γενικά ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Εγώ βγάζω τα μαχαιράκια του μπλέντερ και χρησιμοποιώ το ίδιο μπολ, αν το μπλέντερ σου έχει αυτή τη δυνατότητα σου το συστήνω. Προσθέτουμε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το αλεύρι. Βάζουμε και λίγο αλατάκι ακόμα αν θέλουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι σε χαμηλή/μέτρια φωτιά. Μόλις είναι ζεστό, παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Μπορεί να σου φανεί αρκετά υγρό το μείγμα, όμως μόλις ψηθεί θα σφίξει, μην ανησυχείς καθόλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ψήνοντας 4-5 τη φορά, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού και το πόσο μεγάλα θέλεις τα κεφτεδάκια σου. Εγώ μερικές φορές τα κάνω μπουκίτσες, άλλες φορές τα κάνω μεγαλούτσικα. Νομίζω ότι γίνονται λίγο καλύτερα όταν είναι πιο μικρά – εγώ στη φωτογραφία εδώ τα έχω κάνει αρκετά μεγάλα, ενώ στην πάνω πάνω φωτογραφία τα είχα κάνει πιο μικρά. Όπως αγαπάς.
  • Ψήνουμε περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με λίγο αβοκάντο και λίγη salsa αν έχουμε, για φουλ Mexican experience!
Είδος: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Σνακ
Κουζίνα: Μεξικάνικη
Keyword: Vegan, Αβοκάντο, Λαχανικά, Χορτοφαγικό

Το έφτιαξες;

Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!

Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.