Το ξέρεις ότι μπορείς να φας πίτσα ακόμα και όταν κάνεις δίαιτα; Να είναι και υγιεινή και να μη σε φουσκώσει; Ε, αυτή εδώ η πίτσα είναι ακριβώς αυτό. Μπορούμε να πούμε ότι είναι και η πίτσα του τεμπέλη. Δεν έχει καθόλου ζυμάρι, μόνο μία τορτίγια για βάση. Τέλειο;
Γιατί δηλαδή οι Ιταλοί να φημίζονται για τη λεπτή τους ζύμη στην πίτσα; Εμείς θα την κάνουμε ακόμα πιο λεπτή! Εγώ εδώ σου έχω μια υγιεινή πίτσα όσον αφορά τα υλικά που θα μπουν από πάνω: μανιτάρια, πιπεριά, γαλοπούλα και φέτα. Είναι επίσης νοστιμότατη με λεπτές φέτες γλυκοπατάτας αντί για μανιτάρια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι υλικά θέλεις – μοτσαρέλα, ζαμπόν, ανανά (ναι, υπάρχει κι αυτό το κοινό), the sky is the limit!

Light πίτσα χωρίς ζυμάρι
ΥΛΙΚΑ
- 1 τορτίγια ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. τοματοπολτό
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 4-5 μανιτάρια λευκά
- 3 φέτες γαλοπούλα βραστή (ε άντε βάλε και καπνιστή αν δεν μπορείς τη βραστή)
- ¼ φλ. φέτα τριμμένη
- ¼ φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ανάλογα με τα λαχανικά που έχουμε βάλει, μπορεί να θέλουν λίγο ψήσιμο πριν τα βάλουμε στην πίτσα. Για παράδειγμα, η γλυκοπατάτα και τα κολοκυθάκια θέλουν σίγουρα, ενώ για τα μανιτάρια και τις πιπεριές δεν είναι απαραίτητο. Εγώ παρόλα αυτά τα ράντισα με λίγο ελαιόλαδο και τα έβαλα στο γκριλ του φούρνου για 3 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο, έτσι ώστε να μη χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο η πίτσα και μας στεγνώσει.
- Βγάζουμε τα λαχανικά και αφήνουμε το φούρνο προθερμασμένο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύουμε τον τοματοπολτό με το σκόρδο.
- Αλείφουμε τον τοματοπολτό στην τορτίγια, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το τυρί. Ραντίζουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτσα μας για 15-20 λεπτά.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο την πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό. Αν έχουμε βάλει αλλαντικά με πιο έντονη γεύση, μπορούμε να βάλουμε ρόκα αντί για βασιλικό. Την κόβουμε στα τέσσερα και την τρώμε ολόκληρη χωρίς καμία τύψη!
Το έφτιαξες;
Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!
Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω ↓