Το φιλέτο σολομού γενικά συμφωνούμε ότι είναι τέλειο; Όλους μας αρέσει για ένα ελαφρύ γεύμα, με ψητά λαχανικά ή πατάτες για γαρνίρισμα, σωστά; Να σου πω όμως κι έναν άλλο τρόπο που μπορείς να το απολαύσεις; Μέσα σε ένα wrap, με δροσερά φρέσκα λαχανικά!
Είναι τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ειδικά για τώρα το καλοκαίρι. Μπορείς να φτιάξεις το ίδιο wrap και με καπνιστό σολομό, αλλά με τον φρέσκο γίνεται τόσο γεμάτο και νόστιμο, είναι πολύ πιο θρεπτικό και παίρνει μόνο 7-8 λεπτά περισσότερο!

Wrap με ψητό σολομό
ΥΛΙΚΑ
- 2 τορτίγιες ολικής άλεσης
- ½ αβοκάντο
- 1 φιλέτο σολομού
- ½ καρότο τριμμένο
- ½ ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 χούφτα ρόκα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεκινάμε με το σολομό. Καλό είναι να τον βγάλουμε από το ψυγείο 15-20 λεπτά πριν τον ψήσουμε για να μην είναι πολύ κρύος. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Βάζουμε το σολομό στο τηγάνι και ψήνουμε 5-6 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρνάμε και ψήνουμε 2-3 λεπτά από την άλλη. Αν ο σολομός είναι φιλέτο με δέρμα στη μία πλευρά, ψήνουμε πρώτα με εκείνη την πλευρά από κάτω. Όταν ο σολομός έχει γίνει ανοιχτό ροζ χρώμα παντού, είναι έτοιμος!
- Όση ώρα ψήνεται ο σολομός, λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι, στύβοντάς του λίγο λεμόνι και αλατίζοντας ελαφρά. Το απλώνουμε στις τορτίγιες, και προσθέτουμε το καρότο και την τομάτα. Μόλις ο σολομός είναι έτοιμος, τον κόβουμε κομματάκια και τον βάζουμε μέσα στις τορτίγιες.
- Προσθέτουμε λίγη ρόκα και τυλίγουμε σφιχτά και ωραία. Voila, απόλαυσε τα Ω-3 σου!
Το έφτιαξες;
Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!
Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω ↓