Αυστραλιανή ομελέτα με σπανάκι, αβοκάντο και κολοκυθόσπορο

358

Υπερπράσινη καλοσύνη σε ένα πιάτο! Θρεπτικό, πανεύκολο και πεντανόστιμο. Ο πιο σούπερ τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα.

Σήμερα είχαμε την εξής κουβέντα: ποιο φαγητό θα σου κόστιζε περισσότερο να μην ξαναφάς ποτέ; Η πρώτη μου απάντηση ήταν το αβοκάντο, αλλά μετά από λίγη ώριμη σκέψη κατέληξα στα αυγά. Ε, πιάτο που έχει και αυγά και αβοκάντο μαζί, για μένα είναι αναντικατάστατο!

Αυτή η διπλωμένη ομελέτα είναι η χαρακτηριστική ομελέτα της Αυστραλίας, αλλά είναι και η ομελέτα που φτιάχνει ο μπαμπάς μου – εκείνος βέβαια επιλέγει αυτό το σχήμα επειδή λόγω των πολλών υλικών δε χωράει σε καμία πιατέλα αλλιώς!

Όπως και να έχει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις μια τόσο νόστιμη και θρεπτική ομελέτα. Το σπανάκι ζεσταίνεται και μαλακώνει λιγάκι, όμως δεν ψήνεται και διατηρεί όλη του τη θρεπτική αξία. Η ομελέτα, επειδή ψήνονται μόνο από τη μία πλευρά, είναι και τραγανή και ζουμερή. Η βουτυρώδης υφή του αβοκάντο κάνει τέλεια αντίθεση με τους σπόρους. Γιαμ!

Αυστραλιανή ομελέτα με σπανάκι, αβοκάντο και κολοκυθόσπορο

ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 5 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • ½ κ.σ. cottage cheese
  • 1 χούφτα σπανάκι baby
  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
  • ½ αβοκάντο
  • μερικούς κολοκυθόσπορους

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Πρώτα απ' όλα, το αβοκάντο. Για να αναδείξει τη γεύση του, το κόβουμε σε φετούλες ή το λιώνουμε με ένα πιρούνι, στύβουμε πάνω μερικές σταγόνες λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να απολαύσεις ένα αβοκάντο! Σε όποια συνταγή και να το χρησιμοποιήσω, αυτό το βήμα δεν το παραλείπω ποτέ.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι ίσα ίσα να μην κολλήσει. Σπάμε τα αυγά μας σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρώς, έτσι ώστε να αφρίσουν λιγάκι. Δε θέλει κανένα ιδιαίτερο κόπο, έτσι με το χεράκι μας.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ΔΕΝ τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να καούν. Βγάζουμε και μια σέλφι στο καπάκι. Αναμνηστική.
  • Περιμένουμε ένα λεπτό έτσι με το καπάκι για να ψηθούν τα αυγά. Όσο περιμένουμε, βάζουμε μία φέτα ψωμί στη φρυγανιέρα ή την τοστιέρα για να ζεσταθεί – το ζεστό ψωμί κάνει όλη τη διαφορά στο πρωινό και παίρνει μόνο 2 λεπτά! Μετά από ένα λεπτό, ανοίγουμε το καπάκι – δεν πρέπει να έχει μείνει καθόλου ρευστό αυγό πάνω πάνω.
  • Προσθέτουμε το cottage cheese και το σπανάκι στη μισή ομέλετα, διπλώνουμε και σερβίρουμε.
  • Βάζουμε το αβοκάντο πάνω στο ζεστό ψωμί και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο. Τρώμε όλη αυτήν την υπερπράσινη ομορφιά και νιώθουμε σούπερ!
Είδος: Πρωινό
Keyword: Αβοκάντο, Αυγά, Γρήγορο, Γρήγορο & εύκολο, Λαχανικά, Χορτοφαγικό

Το έφτιαξες;

Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!

Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.