Ο μόνος λόγος που τη χαρακτηρίζουμε σαλάτα είναι γιατί είναι κρύα. Κατά τα άλλα, δεν της λείπει τίποτα σε γεύση από ένα κανονικό πιάτο και θα σε χορτάσει ακριβώς το ίδιο. Είναι δηλαδή σαν μια μακαρονάδα, αλλά πιο ελαφριά και δροσερή. Και φουλ στο λαχανικό!
Μπορείς να τη φτιάξεις με δύο τρόπους. Η μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις πέννες ή βίδες, να κόψεις τα υλικά σου σε μεγάλα κομμάτια και να τη φας με πιρούνι. Η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις κοφτό μακαρονάκι, να κόψεις όλα τα υλικά σου σε πολύ μικρά κομμάτια και να τη φας με κουτάλι. Αν έχεις κοφτό μακαρονάκι, τη δεύτερη να κάνεις. Έτσι μπλέκονται τα υλικά πολύ καλύτερα μεταξύ τους και έχεις σε κάθε κουταλιά μια τέλεια μπουκιά!
Το dressing μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα και μάλιστα να το κρατήσεις στο ψυγείο για να το χρησιμοποιείς και στις υπόλοιπες σαλάτες σου μέσα στην εβδομάδα. Δες τη συνταγή εδώ!
Αντί για λουκάνικα γαλοπούλας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λουκάνικα κοτόπουλου ή — για ακόμα πιο clean επιλογή — βραστό κοτόπουλο ψιλοκομμένο. Εγώ είπα να το ρίξουμε μια φορά έξω και να κάνουμε τη junk food επιλογή (:

Σαλάτα ζυμαρικών με λουκάνικα γαλοπούλας
ΥΛΙΚΑ
- ½ πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 2 φλ. μπρόκολο
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 3 λουκάνικα γαλοπούλας
- ⅔ φλ. ιταλικό dressing (ψάξε τη συνταγή στο site!)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε τα λουκάνικα σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ή σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Δε θέλουμε πολύ δυνατή φωτιά, γιατί τα λουκάνικά μας θα σκάσουν. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε το μπρόκολο στο ίδιο νερό που βράσαμε τα λουκάνικα, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Το βγάζουμε κι αυτό από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Τέλος, βράζουμε τα ζυμαρικά στο ίδιο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο (περίπου 10 λεπτά). Μόλις βράσουν, τα αφήνουμε κι αυτά να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, το κόβουμε κι αυτό. Μέχρι τώρα θα έχουν κρυώσει και τα λουκάνικα, τα κόβουμε σε μισά ή σε τέταρτα κατά μήκος και μετά σε φετούλες. Βάζουμε όλα τα κομμένα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει για δύο ώρες τουλάχιστον. Στο μεταξύ, αν δεν έχουμε έτοιμο το dressing, το φτιάχνουμε ακολουθώντας αυτήν την πανεύκολη συνταγή και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.
- Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη σαλάτα με το dressing και απολαμβάνουμε!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το έφτιαξες;
Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!
Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω ↓