Ο λιναρόσπορος όλοι ακούμε πόσο υγιεινός είναι, ακούμε ψωμιά και ζυμάρια με λιναρόσπορο, βλέπουμε δημητριακά με λιναρόσπορο. Ήξερες όμως ότι ο λιναρόσπορος, αν τον σπάσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μπαχαρικό και να δώσει μία τέλεια πικάντικη γεύση; Δοκίμασέ το και πες μου τις εντυπώσεις σου!

Τόσο απλό και εύκολο, θα σου πάρει μόνο 5 λεπτά. Εμείς το τρώμε συνήθως για πρωινό, μπορείς όμως να το φτιάξεις με μικρές φέτες ψωμί ή παξιμαδάκια σαν μπρουσκέτες για ορεκτικό. Έχει μια μεσογειακή νότα, την οποία απογειώνει ο λιναρόσπορος!

Σκορδόψωμο με τομάτα και λιναρόσπορο
ΥΛΙΚΑ
- 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 1 τομάτα μέτρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε το λιναρόσπορο στο μπλέντερ και τον χτυπάμε μέχρι να σπάσει. Δε θέλουμε να γίνει σκόνη, θέλουμε να σπάσουν όλοι οι σπόροι και να απελευθερώσει τη γεύση και τη θρεπτική αξία του.
- Ζεσταίνουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα (ιδανικά) ή στην τοστιέρα. Κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στα δύο και το τρίβουμε πάνω στο ζεστό ψωμί για να αφήσει τη μυρωδιά του. Ρίχνουμε επάνω λίγο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε την τομάτα σε λεπτές φετούλες και τις στρώνουμε πάνω στο ψωμί. Πασπαλίζουμε με το λιναρόσπορο, ρίχνουμε λίγο ακόμα λαδάκι, αλάτι και πιπέρι. Έτοιμο! Το τρώμε ζεστό ζεστό και απολαμβάνουμε.
Το έφτιαξες;
Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!
Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω ↓