Vegan Pancakes

60

Μια υγιεινή εκδοχή των pancakes που είναι και ελαφριά και vegan και πολύ πολύ λαχταριστή!

Αυτά τα pancakes έχουν πολύ λίγα υλικά που τα έχεις σίγουρα, είναι πανεύκολα και πάρα πολύ νόστιμα. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο νόστιμα και από τα κανονικά pancakes, αλλά εσύ δοκιμάζεις και κρίνεις. Είναι σίγουρα πολύ πιο ελαφριά, δε σε φουσκώνουν, δε σε μπουκώνουν, έχουν λιγότερες θερμίδες και γενικά είναι πολύ πολύ πιο υγιεινά.

Φτιάχνονται τόσο γρήγορα που δύσκολα να μην μπεις στον πειρασμό να τα φτιάχνεις κάθε πρωί. Και να σου πω και κάτι; Μπες στον πειρασμό, γιατί στο κάτω κάτω φτιάχνονται μόνο με μπανάνα, φυτικό γάλα και λίγο αλεύρι ανακατεμένο με σόδα.

Vegan Pancakes

Μια υγιεινή εκδοχή των pancakes που είναι και ελαφριά και vegan και πολύ πολύ λαχταριστή!
ΜΕΡΙΔΕΣ 1
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • ½ φλ. αλεύρι λευκό
  • ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλη μπανάνα πολύ ώριμη
  • 1 φλ. φυτικό ρόφημα/γάλα (αμυγδάλου, σόγιας, καρύδας, ρυζιού, κτλ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη (προαιρετικά)

Toppings

  • 1 χούφτα κόκκινα φρούτα
  • 1 κ.γ. μέλι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Παίρνουμε δύο μπολ. Στο ένα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα. Μπορούμε να βάλουμε και μόνο λευκό αλεύρι ή μόνο ολικής άλεσης, αλλά αν βάλουμε μισό μισό πετυχαίνουμε μια πολύ καλή ισορροπία υγιεινού και νόστιμου! Στο άλλο λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με το γάλα. Αν θέλουμε να βάλουμε βανίλια, την προσθέτουμε στα υγρά υλικά αν είναι εκχύλισμα ή στα στερεά υλικά αν είναι σκόνη.
  • Ρίχνουμε το στερεό μείγμα μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα ίσα να ανακατευτεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά. Δε χρειάζεται να γίνει εντελώς λείο το μείγμα μας. Αν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα, τα pancakes μας θα βγουν σαν λάστιχο, που δεν το θέλουμε.
  • Αλείφουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι καρύδας (ή ό,τι λάδι προτιμάμε και έχουμε) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις, ψήνοντας τα pancakes ένα ένα. Μόλις δούμε φυσαλίδες και οι άκρες δεν είναι πια υγρές, τις γυρνάμε και τις ψήνουμε και από την άλλη.
  • Τις ψήνουμε περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο τη μία πάνω από την άλλη.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα toppings. Μπορείς να βάλεις ό,τι τραβάει ο όρεξή σου από πάνω, εγώ συνήθως προτιμώ κόκκινα φρούτα με λίγο μέλι. Αν η μπανάνα σου είναι πραγματικά ώριμη, τότε οι κρέπες θα είναι γλυκιές και από μόνες τους, οπότε δε χρειάζεσαι πολύ γλυκιά επικάλυψη.
  • Μόλις όλα τα pancakes είναι έτοιμα, τα στολίζουμε με τα toppings μας και μας τρέχουν τα σάλια. Χορεύουμε μόνοι μας στην κουζίνα βλέποντας τα, αλλά δεν τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τρώμε ζεστά και λαχταριστά και απολαυστικά και τέλεια.
Είδος: Επιδόρπιο, Πρωινό
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Keyword: Vegan, Χορτοφαγικό

Το έφτιαξες;

Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!

Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.