Χούμους με αβοκάντο

98

Αν είσαι φαν του χούμους και του αβοκάντο, αυτός ο συνδυασμός θα σε ξετρελάνει. Ακόμα όμως κι αν δεν τρελαίνεσαι για χούμους σκέτο, όπως εγώ, δοκίμασε αυτήν την συνταγή. Το αβοκάντο και το λάιμ της δίνουν μία εντελώς νέα διάσταση!

Αν είσαι φαν του χούμους και του αβοκάντο, αυτός ο συνδυασμός θα σε ξετρελάνει. Το χούμους γενικά είναι πανεύκολο να το φτιάξεις στο σπίτι, αρκεί να έχεις ένα μπλέντερ και λίγο χρόνο για να βράσεις τα ρεβίθια. Αυτό μόνο. Γιατί λοιπόν να το παίρνεις έτοιμο, που είναι συνήθως φορτωμένο με συντηρητικά και αρωματικές ύλες, ενώ μπορείς να το φτιάξεις φρέσκο;

Ακόμα όμως κι αν δεν τρελαίνεσαι για χούμους σκέτο, όπως εγώ, δοκίμασε αυτήν την συνταγή. Το αβοκάντο και το λάιμ της δίνουν μία εντελώς νέα διάσταση! Είναι πάρα πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, Ω3 λιπαρά, άπειρες βιταμίνες και γενικά σου κάνει πάρα πολύ καλό. Μπορείς να το απολαύσεις με nachos, με ρυζογκοφρέτες, με στικς λαχανικών ή έτσι με το κουτάλι λουπ λουπ λουπ.

Χούμους με αβοκάντο

Αν είσαι φαν του χούμους και του αβοκάντο, αυτός ο συνδυασμός θα σε ξετρελάνει. Ακόμα όμως κι αν δεν τρελαίνεσαι για χούμους σκέτο, όπως εγώ, δοκίμασε αυτήν την συνταγή. Το αβοκάντο και το λάιμ της δίνουν μία εντελώς νέα διάσταση!
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 55 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 1 hr 5 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • φλ. ρεβύθια (περίπου 400 γρ. αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα)
  • 2 αβοκάντο πολύ ώριμα
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • κ.σ. ταχίνι
  • 1 λάιμ στυμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • γλυκό μπούκοβο ή πάπρικα για γαρνίρισμα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Το μόνο χρονοβόρο κομμάτι αυτής της συνταγής είναι το βράσιμο των ρεβιθιών, έχει δηλαδή λίγο περίμενε. Αν πάρεις κατεψυγμένα, δε χρειάζονται ούτε μούλιασμα ούτε τίποτα. Βάζεις τα ρεβίθια στην κατσαρόλα, ανάβεις το μάτι και σε μία ωρίτσα είναι έτοιμα. Αφού το κάνεις αυτό, δεν έμεινε και τίποτα. Μαζεύεις τα υπόλοιπα υλικά, βγάζεις το μπλέντερ από το ντουλάπι και ξεκινάμε.
  • Βάζουμε τα ρεβίθια, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό από το λάιμ και το σκόρδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί κάπως το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβοκάντο, το αλατοπίπερο και το κύμινο και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει ωραίο και λείο.
  • Σεβίρουμε σε μπολάκια, γαρνίροντας με λίγο μπούκοβο ή πάπρικα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εγώ δεν έβαλα μαϊντανό, αλλά με μια δεύτερη σκέψη νομίζω ότι θα του πάει τέλεια.
Calories: 330kcal
Είδος: Σνακ
Κουζίνα: Μεξικάνικη
Keyword: Vegan, Αβοκάντο, Σως

Το έφτιαξες;

Πες μου πώς έγινε! Σου πέτυχε; Σου άρεσε; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και κάνε με tag @avokadogr στο Instagram — θέλω πάρα πολύ να δω την εκδοχή σου!

Αν σου άρεσε η συνταγή, πάτα την καρδούλα από κάτω για να το ξέρω! Μπορείς επίσης να τη μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media αν έχεις όρεξη, είναι όλα εδώ κάτω

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.